29. dubna 2013

Jáhlová polévka se šunkou

100 g jáhel, cibule, 2 mrkve, 2 brambory, 1/4 celeru, porek, 50 g pršutu, 50 g másla, bobkový list, sůl, žloutek, 0,5 šálku smetany, pepř, kostka Maggi Sypký hovězí bujón, maggi harmonie chuti

Jáhly namočíme zhruba na 30 minut do vlažné vody. Pršut nakrájíme na kostičky a orestujeme ho na rozehřátém másle. Přidáme pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme i zbylou pokrájenou zeleninu a orestujeme. Přidáme okapané jáhly a s bobkovým listem vaříme v masovém vývaru z Maggi Sypkého hovězí bujónu asi 45 minut. Dochutíme MAGGI Harmonií chuti. Polévku zahustíme žloutkem ušlehaným se smetanou. Nakonec ji okořeníme čerstvě mletým bílým pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat