3. dubna 2013

Karbanátky z bílých fazolí, brambor a česneku

velká brambora, vejce, 300 g suchých bílých fazolí, 50 g cibule, 2 stroužky česneku, na obalení strouhanka a vejce, sůl, pepř, olej 

Předem namočené bílé fazole uvaříme doměkka. Bramboru uvaříme ve slupce a oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme dorůžova. Česnek prolisujeme. Měkké fazole slijeme a zpola rozmixujeme. Přidáme prolisovanou bramboru, osmaženou cibuli, česnek a vejce. Osolíme, opepříme a řádně vše promícháme. Polévkovou lžící tvoříme karbanátky, které smáčíme v rozšlehaném vejci a obalujeme ve strouhané housce. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Pokrm podáváme s bramborovou kaší.

Žádné komentáře:

Okomentovat