cibule, 200 g kořenové zeleniny, 2 hrsti kopřiv, žloutek, 2 l mléka, lžíce hladké mouky, 30 g másla, citrón nebo česnek, sůl
Oprané kopřivy krátce povaříme a scedíme. Očištěnou a pokrájenou zeleninu dáme spolu s cibulí osmahnout na máslo. Když je zelenina měkká, přidáme rozsekané kopřivy a zalijeme vývarem z kopřiv. Mouku rozmícháme s mlékem, přidáme žloutek, nalijeme do polévky a necháme povařit. Ochutit můžeme citrónovou šťávou nebo rozetřeným česnekem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat