25. dubna 2013

Kotlíková polévka s červeným vínem

500 g hovězího masa, 2 lžíce oleje, 200 g cibule, 100 g prorostlé slaniny, stroužek česneku, sůl, 250 ml červeného vína, 500 ml masového vývaru, bobkový list, 200 g mrkve, lžička tymiánu, 2 paprikové lusky, 4 lžíce zelené petrželky, rýže nebo těstoviny

Hovězí maso nakrájíme na kousky, slaninu na kostičky. Cibuli oloupejme a nakrájíme na plátky, Olej a slaninu silně zahřejeme ve velkém hrnci, ve kterém budeme vařit polévku. Potom přidáme maso a osmahneme je po všech stranách. Přidáme cibuli a opečeme do zlatova. Přilijeme vývar a víno. Oloupeme česnek, nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce, také přidáme bobkový list a tymián, osolíme. Polévku přikryjeme a necháme vařit. Oloupeme si mrkev, nakrájíme na plátky a vaříme s ostatními surovinami v polévce. Poté přidáme paprikové lusky nakrájené na nudličky a vaříme je společně posledních deset minut. Postup přidávání surovin je vhodné dodržovat, protože jen tak jsou všechny suroviny správně měkké a nejsou rozvařené. Celková doba vaření polévky je 75 minut. Pokud chcete přidat do kotlíkové polévky rýži nebo těstoviny (jakýkoliv druh), můžete si je připravit zvlášt, hotové je dát do prázdného talíře a přelít horkou polévkou. Na osobu počítejte s 50 g rýže nebo těstovin.

Žádné komentáře:

Okomentovat