1 kg oranžové dýně, 300 g brambor, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 2 mrkve, 1,75 l kuřecího vývaru, 4 lžíce másla, trocha soli, špetka pepře
Dýni zbavíme slupky a semínek a nakrájíme na drobné kostičky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky. Mrkev také oškrábeme a nastrouháme. Cibuli i česnek oloupeme. Nejprve necháme v hrnci, kde polévku připravíme, zpěnit máslo. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku (musí zesklovatět) a nadrobno utřený česnek. Přidáme dýni, brambory a mrkev a povaříme za občasného míchání zhruba 5 minut. Teprve pak zeleninu zalijeme teplým kuřecím vývarem a povaříme, dokud zelenina nezměkne. Necháme trochu vychladnout a rozmixujeme. Kdo chce, může chuť před podáváním zjemnit zakysanou smetanou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
26. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat