150 g půleného hrachu ( hrách namočíme na 3 hodiny do teplé vody a osušíme ), 150 g dýně, 1,5 l vody, 1 ČL zázvoru, 1
ČL
zeleného chilli, 3
ČL
citronové šťávy, bobkový list, 1
ČL
kurkumy, 2
ČL
másla
Nejlépe do těžké pánve dáme vařit vodu spolu s oloupanou dýní nakrájenou na kostičky, hrachem, kořením a máslem. Za mírné teploty vaříme pod pokličkou až se hrách úplně rozvaří - asi 1 hodinu. Vyjmeme z polévky bobkový list, pokud je to nutné rozšleháme metlou. Na 1 PL tuku osmažíme kumín, černé hořčičné semeno, chilli, a cukr - vše přidáváme rychle za sebou. Mícháme dokud cukr nezkaramelizuje a barva nebude červenohnědá. Přidáme asafoetidu, čerstvou nať a vmícháme do polévky.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
23. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat