30. dubna 2013

Kulajda se sušenými houbami, koprem a vejcem

Maggi Zlatý slepičí bujon, 1/5 l smetany, máslo, hladká mouka, ocet, 100 g sušených hub, 2 brambory, svazek svazek čerstvého kopru, 8 vařených křepelčích vajec, sůl a pepř podle chuti, cibule

Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, metlou do jíšky zašleháme vývar z Maggi Zlatého slepičího bujónu, uvedeme do varu a necháme pomalu vařit 1 hodinu. Takto připravenou řídkou směs scedíme do dalšího hrnce a přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory a sušené houby.Pomalu vaříme, dokud nejsou brambory téměř měkké, dochutíme solí, pepřem, octem, přidáme smetanu a před podáváním vmícháme přesekaný čerstvý kopr a vařená křepelčí vejce.

Žádné komentáře:

Okomentovat