1,3 kg kuřecích křídel a krků, 2 nakrájené cibule, 4 l vody, 2 nahrubo nakrájené mrkve, 2 nahrubo nakrájené řapíky celeru, 10 snítek čerstvé petrželky, 4 snítky čerstvého tymiánu, 2 bobkové listy, 10 zrnek černého pepře
Kuřecí křídla a krky a cibule opékáme na mírném ohni, až se povrch masa uzavře. Přilijeme vodu, seškrabeme případné připečené kousky ze dna a polévku přivedeme k varu. Pěnu na povrchu sbíráme. Přidáme zbývající suroviny, hrnec částečně přikryjeme a polévku zvolna vaříme 3 hodiny. Vývar přecedíme, vychladíme a uložíme do chladničky. Ze studeného vývaru odstraníme tuk ztuhlý na povrchu. Vývar vydrží v mrazničce až 6 měsíců.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat