25. dubna 2013

Kuřecí vývar

1,3 kg kuřecích křídel a krků, 2 nakrájené cibule, 4 l vody, 2 nahrubo nakrájené mrkve, 2 nahrubo nakrájené řapíky celeru, 10 snítek čerstvé petrželky, 4 snítky čerstvého tymiánu, 2 bobkové listy, 10 zrnek černého pepře 

Kuřecí křídla a krky a cibule opékáme na mírném ohni, až se povrch masa uzavře. Přilijeme vodu, seškrabeme případné připečené kousky ze dna a polévku přivedeme k varu. Pěnu na povrchu sbíráme. Přidáme zbývající suroviny, hrnec částečně přikryjeme a polévku zvolna vaříme 3 hodiny. Vývar přecedíme, vychladíme a uložíme do chladničky. Ze studeného vývaru odstraníme tuk ztuhlý na povrchu. Vývar vydrží v mrazničce až 6 měsíců.

Žádné komentáře:

Okomentovat