menší oloupané cibule, 0,5 červené papriky, 60 g másla, 60 g hladké mouky, 500 g zeleninového vývaru, lžíce hořčice, 200 ml smetany, lžíce rajského protlaku, 2 stonky řapíkatého celeru, 250 g filet z lososu, lžíce oleje, sůl, bílý pepř, lžíce lístků řeřichy
Cibuli nakrájejte nadrobno, papriku na malé kostičky. V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte papriku a zasypejte moukou. Nechte ji zpěnit a zalijte vývarem. Dobře rozšlehejte a přivedte k varu. Vařte asi 15 minut, pak přimíchejte hořčici, smetanu, protlak a vařte dalších 10 minut. Mezitím ve vroucí vodě spařte pokrájený řapíkatý celer a udržujte ho v teple. Polévku stáhněte ze sporáku, přidejte do ní polovinu lososa, kterého jste předem nakrájeli na kousky, a vše rozmixujte ponorným mixérem. Zbylé rybí maso nakrájejte na plátky, opečte je na oleji, osolte a opepřete. Hotový krém rozdělte do talířů, vložte kousky celeru, opečeného lososa a posypte řeřichou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
26. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat