29. dubna 2013

Luštěninová polévka s kuřecími prsíčky

400 g kuřecích prsních řízků; lžíce oleje; 2 stroužky česneku; 300 g celeru; konzerva bílých fazolí (asi 850 g); konzerva červených fazolí (425 g); konzerva cizrny; konzerva kukuřice; 800ml zeleninového vývaru z kostky; sůl; pepř; mletá paprika; 4 snítky majoránky

Kuřecí maso omyjeme, osušíme a na rozehřátém oleji opékáme dozlatova 8minut, vyjmeme a udržujeme v teple.Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Celer omyjeme, očistíme a rozkrájíme na malé kousky. Spolu s česnekem ho opečeme na výpečku z masa. Sterilované bílé a červené fazole, cizrnu a kukuřici propláchneme vodou a necháme dobře okapat. Vše přidáme k celeru, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a na mírném ohni dusíme asi 15 minut. Řízky nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce a prohřejeme. Čerstvou majoránku opereme a otrháme lístky. Luštěniny s kuřecím masem rozdělíme na talíře a ozdobíme lístky majoránky. Podáváme s celozrnnou bagetou.

Žádné komentáře:

Okomentovat