18. dubna 2013

Polévka Bouillabaise

150 g mořských plodů, 100 g rybího filé, 100 g brambor, 100 g cibule, 100 g rajčat, 2 polévkové lžíce bílého vína, stroužek česneku, lžíce olivového oleje, bobkový list, sůl, pepř

Mořské plody necháme rozmrazit. Do 1l vroucí osolené vody vložíme na kostičky nakrájené brambory. Přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou cibuli a rajčata rozkrájená na čtvrtky. Přilijeme olivový olej a vaříme 8 minut. Po té vložíme na kostičky nakrájené rybí filé, mořské plody, nasekaný česnek, bobkový list a vaříme ještě 15 minut. Na závěr přidáme do polévky bouillabaise bílé víno a dle chuti přisolíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat