29. dubna 2013

Polévka s tomatovými fritátovými nudlemi

2 maggi zeleninové bujony, 150 g zeleninové směsi, muškátový květ, 150 g oleje, pepř, 100 g hrubé mouky, 100 ml mléka, vejce, petrželka, sůl, bazalka, rajče

Rajče nařízneme do kříže, na dvě minuty vložíme do vařícího vody a rajče oloupeme. Rajče rozkrojíme a vydlabeme jadřinec. Tvrdou dužninu nasekáme na malé kousky.Z mouky a vody uděláme těstíčko, přidáme vejce, sekaná rajčata, muškátový květ, bílý pepř, sekanou bazalku a petrželku zamícháme a na pánvičce z obou stran pečeme palačinky. Prochladlé palačinky nakrájíme na široké nudle, usmažíme je do červena a necháme na ubrousku okapat.Do vařící vody rozdrobíme Maggi Zlatého zeleninového bujónu, přidáme zeleninovou směs kterou uvaříme do měkka a přidáme k zelenině. Fritátové nudle vkládáme do polévky při výdeji společně se sekanou petrželkou. Náš tip:Jako obměnu místo rajčat můžeme použít špenát, sekané bylinky, mrkev, čerstvý zázvor, a podobně.

Žádné komentáře:

Okomentovat