29. dubna 2013

Polévka z restovaných rajčat se smetanou

8 rajčat, cibule, česnek, 2 větvičky tymiánu, 2 lžíce oleje, hrubozrná sůl, čerstvě mletý pepř, kelímek zakysané smetany, lžíce nasekané petrželky, kostky opečeného chleba, kostka Maggi Zlatý Zeleninový bujón, balení maggi harmonie chuti

Rajčata, neoloupané palice česneku a červenou cibuli rozpůlíme a s tymiánem rozložíme na plech, postříkáme olivovým olejem, ochutíme hrubou solí a pepřem a pečeme pod rozpáleným grilem asi 20 minut až jsou skoro měkké a malinko opálené. Z plechu odebereme cibuli a česnek a zbylá rajčata zalijeme polovinou vývaru z MAGGI Zlatého zeleninového bujónu a dáme na 10 minut zpět do trouby. Mezitím sloupneme z cibule a česneku slupku a dužiny rozmixujeme na pastu. Plech vyjmeme z trouby, odstraníme větvičky tymiánu a pak vývar a s rajčaty také přelijeme do mixeru a všechny zbytky z plechu tam pečlivě vyškrábneme, třeba pomocí gumové stěrky nebo dřevěné vařečky.Rozmixovanou směs přecedíme do čistého hrnce, přidáme zbývající vývar a smetanu ("créme fraîche"), mírně ohřejeme a dochutíme MAGGI Harmonií chuti. Přidáme petrželku a nalijeme na talíře a podáváme s teplými kostečkami opečeného chleba.

Žádné komentáře:

Okomentovat