29. dubna 2013

Pórková polévka s knedlíčky

500 g pórku, 10 g rostlinného tuku, 100 ml bílého vína, 0,5 l vývaru z kostky, kelímek smetany ke šlehání, plátek bílého chleba, 100 g měkkého salámu, 50 g mletého vepřového masa, 2 lžíce zakysané smetany, vejce, sůl, bílý pepř, cayenský pepř, čerstvý estragon

Pórek očistíme a omyjeme. Polovinu nakrájíme na proužky, zbytek na kostičky. Cibuli oloupeme a najemno usekáme. Na pánvi rozehřejeme tuk, přidáme kostičky pórku, cibuli a krátce podusíme. Pak zalijeme vývarem, vínem a smetanou a necháme 20 minut vařit. Salám nakrájíme na větší kousky a spolu s masem, chlebem, vejcem a zakysanou smetanou dáme do mixéru a rozšleháme na hustou kaši. Ochutíme solí a pepřem. Několik snítek estragonu omyjeme, osušíme, pokrájíme na kousky a přidáme do směsi. Pomoci dvou čajových lžiček tvoříme nočky, které vložíme do vroucí vody a 4 minuty povaříme. Uvařenou polévku rozmixujeme ručním elektrickým šlehačem a nakonec ještě propasírujeme sítem. Krém dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vsypeme proužky pórku a necháme zhruba 2 minuty povařit. Nakonec do polévky vložíme okapané knedlíčky.
porkova polevka s knedlicky


Žádné komentáře:

Okomentovat