15. dubna 2013

Řecké fazole na rajčatech

0,5 kg velkých bílých fazolí, velká cibule, hrst zelené petrželky, pórek, 5 lžic olivového oleje, sůl, pepř, konzerva loupaných rajčat, 3 stroužky česneku

Fazole namočíme přes noc, dáme vařit do nesolené vody. Než se uvaří, připravíme si rajčatovou omáčku. Nastrouháme cibuli a v hlubším kastrolu s víkem ji osmahneme na dvou lžících oleje a přidáme na plátky nakrájený česnek. Nalijeme nakrájená rajčata i se šťávou, osolíme, opepříme a lehce podusíme. Měkké fazole scedíme a přidáme do omáčky. Přisypeme ns drobno nakrájený pórek, nasekanou petrželku a zalijeme zbylým olivovým olejem. Promícháme. Zakryté pokličkou vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a zapékáme asi 40 minut. Podává se s olivami, sýrem feta a bílým chlebem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat