4. dubna 2013

Sekaná z čočky s celerem

svazek řapíkatého celeru, 250 g čočky, 100 g vlašských ořechů, cibule velká, balení uzeného tofu, 0,5 kostky droždí, 3 vejce, sůl, pepř, hladká mouka, strouhanka a máslo do formy

Čočku uvaříme do měkka, z celeru oddělíme listy. Natě celeru nakrájíme najemno a orestujeme na cibulce. Listy celeru nasekáme nadrobno, a vložíme do větší mísy. Dále do mísy přidáme čočku, ořechy, orestovaný celer, vejce, pepř, sůl a rozdrobíme droždí. Přidáváme postupně mouku aby vzniklo těsto husté asi jako na bramboráky. Těsto vložíme do vymazané a vysypané formy, a poklademe lupínky másla. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 1 hodinu. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat