11. dubna 2013

Sójové řízky v sýrovo-vaječném těstíčku

4 vejce, 100-150 g eidamu, 100 g sojových plátků, zelenininový bujón, sůl, pepř barevný, koření na grilovaný sýr, trocha olivového oleje

Sójové plátky uvaříme podle návodu na obalu - vhodíme je do horké vody s kostkou zeleninového bujónu a vaříme do změknutí asi 15 - 20 minut. Sójové plátky scedíme, necháme okapat a mírně z nich vymačkáme šťávu.Během vaření sóji si připravíme směs na obalování. Celá vejce vyšleháme s nahrubo nastrouhaným eidamem, jen trošku osolíme a přidáme čerstvě nadrcený barevný pepř.Každý sójový plátek posypeme kořením na grilovaný sýr a z obou stran obalíme v těstíčku. Obalujeme po jednom plátku, který hned vhodíme do rozpáleného oleje. Necháme zatáhnout a obrátíme. Chce to získat při smažení trochu fígl, aby se nám vejce netrhalo a sýr příliš neroztápěl. Osmažíme z obou stran dozlatova a takto postupujeme se všemi čtyřmi plátky. Sójové řízky podáváme jako hlavní chod s bramborovou kaší nebo klasicky vařenými brambory. 

Žádné komentáře:

Okomentovat