100 g špenátu, 60 g másla, 30 g mouky, 1 l vývaru z bujónu, 200 g sladké smetany, malá cibule, svazek pažitky, čerstvé bylinky dle vlastní chuti (kopr, petržel atd), sůl, kayánský pepř, pepř
Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle. Přisypeme mouku a za stálého míchání vytvoříme jíšku. Poté začneme přilévat vývar, neustále mícháme, ať se nám nevytvoří hrudky. Vzniklou směs osolíme, opepříme, dle chuti ještě přidáme kayánský pepř a vaříme asi 10 minut.Mezitím si nakrájíme špenát, bylinky a pažitku nadrobno. Špenát společně se smetanou přidáme k vývaru do hnce, přivedeme k varu, hrnec odstavime z plotny a dodáme bylinky. Polévku pořádně promícháme a můžeme podávat. Pro ozdobení sypeme talíře se špenátovou polévkou čerstvou pažitkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat