16. dubna 2013

Staroněmecká bramborová polévka

cibule, 2 lžíce oleje, 100 g mrkve, 1/4 ks celeru, 100 g pórku, 1,2 l masového vývaru(i z kostky), 100 g čerstvých hub, 300 g brambor, bobkový list, hřebíček, sůl, 80 g sušeného nápoje Oves Milk, 100 ml vody, muškátový oříšek, pažitka

V hrnci osmahneme na oleji nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a pórek. Vše podusíme na mírném ohni. Zalijeme vývarem, přidáme plátky hub a brambory nakrájené na kostičky, bobkový list a hřebíček, osolíme a zvolna vaříme doměkka.Ovesný nápoj rozmícháme ve vodě a přilijeme do vařící polévky. Nakonec ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a podle potřeby přisolíme. Staroněmecká bramborová polévka se zdobí sekanou pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat