600 g pórku (bílé části), 500 g nových brambor, řapík celeru, 60 cl vody, 2 kostky drůbežího bujónu, 50 g másla, 60 cl mléka, sůl, pepř, špetka muškátového oříšku, snítka pažitky, snítek kerblíku, 25 cl smetany
Oloupejte bílé části pórku. Nakrájejte je podélně na 4 části, umyjte a nakrájejte nadrobno. Oloupejte brambory. Umyjte je a nakrájejte na malé kousky. Oloupejte řapíkatý celer, umyjte a nakrájejte na tenké proužky.Přiveďte k varu 60 cl vody a sejměte z ohně. Přidejte 2 kostky bujónu a míchejte dokud se nerozpustí.V hrnci rozpusťte máslo, přidejte pórek, celer a brambory. Přikryjte poklicí a vařte na mírném ohni po dobu 10 minut.Přidejte k zelenině připravený bujón a mléko. Osolte, opepřete a posypte muškátovým oříškem. Dobře vše promíchejte. Vařte polévku bez poklice po dobu 25 minut a pravidelně míchejte. Nechte polévku vychladnout a poté umístěte na 1h do lednice.Těsně před servírováním, opláchněte bylinky. Nakrájejte pažitku a kerblík. Přidejte smetanu do studené polévky, zamíchejte a posypte bylinkami. Podávejte studené.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
29. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat