mrkev, sůl, kousek celeru, mletý pepř, majoránka, 250 g hrachu, 2 cibule, kousek petržele, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 100 g šunky, 100 ml smetany, 100 g žemle
jíška : 30 g másla, 30 g hladké mouky
Hrách propláchneme a necháme přes noc namočený ve vodě. Nebo použijeme předvařený hrách, který již namáčet nemusíme. Vodu s hrachem přivedeme k varu a uvaříme do měkka. Všechnu zeleninu si očistíme, drobně nakrájíme nebo nastrouháme na okurkovém struhadle. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a společně chvíli dusíme. Je-li třeba, přidáme k zelenině trochu vody. Tuto zeleninovou směs potom společně s hrachem uvařený doměkka rozmixujeme.Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zahustíme s ní polévku a povaříme. Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem, solí, čerstvě mletým pepřem a majoránkou.Hrachovou polévku zjemníme smetanou (stačí až na talíři) .Šunku nakrájenou na proužky orestujeme, kostičky žemle osmažíme a posypeme s tím polévku.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
26. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat