150 g čočky, petržel, cibule, 1/4 celeru, mrkev, 2 stroužky česneku, lžíce hladké mouky, lžíce hrubé mouky, bobkový list, ocet, lžíce mléka, vejce, 2 lžíce sádla, sůl
Přebranou čočku a na nudličky nakrájenou zeleninu dáme vařit do studené osolené vody. Přidáme bobkový list. Ze sádla, na kostičky nakrájené cibule a hladké mouky připravíme jíšku. Do měkké čočky vmícháme jíšku, dobře promícháme a povaříme. Z vejce, trošky mléka, hrubé mouky a soli připravíme tužší těsto, ze kterého malou lžičkou vykrajujeme nočky, které zavaříme do polévky. Nakonec polévku ochutíme česnekem, pepřem a solí.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
17. dubna 2013
Valašská čočkova polevka
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat