17. dubna 2013

Valašská čočkova polevka

150 g čočky, petržel, cibule, 1/4 celeru, mrkev, 2 stroužky česneku, lžíce hladké mouky, lžíce hrubé mouky, bobkový list, ocet, lžíce mléka, vejce, 2 lžíce sádla, sůl

Přebranou čočku a na nudličky nakrájenou zeleninu dáme vařit do studené osolené vody. Přidáme bobkový list. Ze sádla, na kostičky nakrájené cibule a hladké mouky připravíme jíšku. Do měkké čočky vmícháme jíšku, dobře promícháme a povaříme. Z vejce, trošky mléka, hrubé mouky a soli připravíme tužší těsto, ze kterého malou lžičkou vykrajujeme nočky, které zavaříme do polévky. Nakonec polévku ochutíme česnekem, pepřem a solí.

Žádné komentáře:

Okomentovat