200 g bílých fazolí v konzervě, 8 plátků vařené šunky, 2 mrkve, 500 g zelených fazolových lusků, 2 cibule, 800 g brambor, 4 snítky saturejky, máslo,, 800 ml zeleninového vývaru (bujón), 2 jablka, 2 hrušky, petrželová nať, sůl, pepř
Bílé fazole z konzervy necháme okapat, šunku nakrájíme na kostky, mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Zelené fazolové lusky omyjeme, očistíme a rozkrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme, brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostky a saturejku opereme. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm cibuli, šunku, pak přidáme fazole, mrkev, brambory a 2 snítky saturejky. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme asi 30 minut.Jablka a hrušky oloupeme, rozkrájíme je na osminky a vyřízneme jádřince. Petrželovou nať nahrubo nasekáme, ovoce a polovinu natě dáme do hrnce, osolíme, opepříme a vaříme dalších 10 minut. Před podáváním posypeme sekanou petrželovou natí a saturejkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
26. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat