9. dubna 2013

Zapékaná čočka

500 g čočky, 3 vejce, 200 g zeleninové směsi, 2 housky, strouhanka, sůl, pepř, vegeta, 3 stroužky česneku, cibule, olej, 60 g másla, 50 g hladké mouky, 600 ml zeleninového vývaru

Předem namočenou čočku uvaříme doměkka a scedíme. Mírně vychlazenou ji pomeleme se zeleninou, cibulí, česnekem. Přidáme vejce, namočené a vyžmýkané housky. Směs ochutíme. Dle potřeby zahustíme strouhankou. Polovinu směsi rozložíme na vymazaný pekáč, uložíme plátky uvařených vajec a přikryjeme druhou polovinou směsi. Pokapeme olejem a dáme upéct. Máslo rozpustíme, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a 20 minut vaříme. Do přeceděné omáčky přidáme lžičku oleje, sůl, pepř a vegetu. Před podáváním každou porci polijeme omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat