23. dubna 2013

Zeleninová polévka s rýží

mrkev, petržel, asi 2 cm silný plátek celeru, 0,5 pórku, menší cibulka, 4 rovné polévkové lžíce rýže parboiled, asi 1 cm silný plátek másla, Karpatský bujón nebo zeleninový, sůl, maggi, Harmonie chuti na dochucení, 1,5 l vody, zelená petrželka na ozdobu

Na másle si zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a pórek na kolečka. Přidáme čtyři rovné polévkové lžíce rýže (já používám parboiled, nerozvaří se) a vše společně chvíli restujeme. Poté vše zalijeme horkou vodou z konvice, přidáme bujón a vaříme, dokud není rýže měkká (asi 15 minutek). Když je rýže hotová, tak polévku dochutíme solí, Harmonií chuti a ozdobíme zelenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat