mrkev, petržel, asi 2 cm silný plátek celeru, 0,5 pórku, menší cibulka, 4 rovné polévkové lžíce rýže parboiled, asi 1 cm silný plátek másla, Karpatský bujón nebo zeleninový, sůl, maggi, Harmonie chuti na dochucení, 1,5 l vody, zelená petrželka na ozdobu
Na másle si zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a pórek na kolečka. Přidáme čtyři rovné polévkové lžíce rýže (já používám parboiled, nerozvaří se) a vše společně chvíli restujeme. Poté vše zalijeme horkou vodou z konvice, přidáme bujón a vaříme, dokud není rýže měkká (asi 15 minutek). Když je rýže hotová, tak polévku dochutíme solí, Harmonií chuti a ozdobíme zelenou petrželkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
23. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat