2 lžíce kukuřičného oleje, 120 g nadrobno nakrájené cibule, 120 g nadrobno nakrájeného pórku, 120 g nadrobno nakrájené mrkve, 4 nadrobno nakrájené řapíky celeru, 90 g nadrobno nakrájeného fenyklu (nebo trošku sušeného), 90 g nadrobno nakrájených rajčat, 2,25 l vody, 4 snítky petrželky, snítka tymiánu, bobkový list
Do mušelínového pytlíčku zavázat: 4 snítky petrželky, snítka tymiánu, bobkový list.
Rozehřejeme olej, přidáme cibuli a pórek a opékáme je na mírném ohni za občasného zamíchání 5 min. doměkka. Přidáme zbývající zeleninu a přikrytou dusíme 10 min.. Přelijeme vodou, vložíme pytlíček s bylinkami a mírně vaříme 20 min. Vývar procedíme, vychladíme a dáme do chladničky. Zmrazený v porcích vydrží až 3 měsíce.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
25. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat