1,5 litru vody, 5 dkg velkých krup, 3 dkg tuku, 3 dkg mouky na jíšku, 10 dkg zeleniny a hub, 3 lžíce mléka, žloutek, 1 ¼ dkg soli, pepř
Kroupy vypereme a namočíme přes noc do studené vody, druhý den je dolijeme vodou a uvaříme do měkka. Z tuku a mouky upravíme bledou jíšku a podlijeme ji vodou, v níž se kroupy vařily, nebo vývarem z kostí. Přidáme jemně nastrouhanou zeleninu, houby, koření a kroupy, které protlačíme cedníkem nebo umeleme na strojku. Polévku povaříme, před podáním do ní zakloktáme v mléce rozmíchaný žloutek a přidáme zelenou petrželku.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
17. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat