3 stroužky česneku, 2 tuříny, 2 celery, 2 brambory, 350 g dýně, 2 mrkve, 1/4 hlávky zelí, 50 g másla, sůl, pepř
Česnek jemně nasekáme. Mrkev, tuřín, celer a brambory nakrájíme na malé kostky. Zelí nakrájíme na malé proužky. Česnek, celer, mrkev a tuřín podusíme v 30 g másla. Když je zelenina měkká (ale ještě bez barvy), přilijeme 2 litry vody, osolíme a hodinu na mírném ohni vaříme. Potom přidáme zelí, dýni a brambory a vaříme dalších 30 minut. Hotovou polévku přelijeme do polévkové mísy, doplníme zbylým máslem a horkou podáváme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
17. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat