17. dubna 2013

Zlínské kyselo

300 g kůrek z chleba, 250 g hub, kelímek zakysaná smetana, sůl, pepř, kmín, masox, máslo, ocet, 2  brambory, 2 cibule, smetanový tavený sýr, 4  vejce, vegeta, sádlo

Chléb necháme rozvařit v přiměřeném množství vody. Rozmixujeme. Přidáme nadrobno nakrájené brambory, houby a doplníme vodou a přidáme koření. Na pánvi zpěníme cibulku (může být i částečně růžová) přidáme část hub, osolíme. Jsou-li houby dostatečně dušené přidáme vejce a ne příliš do sucha uvaříme. Ve smetaně rozmícháme tavený smetanový sýr, případně trochu mouky (pokud nemáme v zásobě lojovou jíšku) a vlijeme do základu polévky. Povaříme a dochutíme kořením, solí a octem. Před podáváním můžeme přidat usekanou petrželku, pažitku apod. Nakonec přidáme houbovo-vaječnou směs.

Žádné komentáře:

Okomentovat