300 g kůrek z chleba, 250 g hub, kelímek zakysaná smetana, sůl, pepř, kmín, masox, máslo, ocet, 2 brambory, 2 cibule, smetanový tavený sýr, 4 vejce, vegeta, sádlo
Chléb necháme rozvařit v přiměřeném množství vody. Rozmixujeme. Přidáme nadrobno nakrájené brambory, houby a doplníme vodou a přidáme koření. Na pánvi zpěníme cibulku (může být i částečně růžová) přidáme část hub, osolíme. Jsou-li houby dostatečně dušené přidáme vejce a ne příliš do sucha uvaříme. Ve smetaně rozmícháme tavený smetanový sýr, případně trochu mouky (pokud nemáme v zásobě lojovou jíšku) a vlijeme do základu polévky. Povaříme a dochutíme kořením, solí a octem. Před podáváním můžeme přidat usekanou petrželku, pažitku apod. Nakonec přidáme houbovo-vaječnou směs.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
17. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat