70 g mletého masa, 70 g sekaného masa, 30 g rýže, svazek petrželky, 25 g másla, 2 vejce, 60 g jogurtu, 50 g mouky, ¾ l vody, 50 g cibule, sůl, pepř
Maso vymícháme s trochou rýže, nadrobno nakrájenou cibuli, trochou nadrobno nasekané zelené petržele, jedním bílkem a podle chuti osolíme a okořeníme mletým černým pepřem. Z masy vyformujeme malé knedlíčky a obalíme v mouce. Do vody dáme cibuli, petržel a sůl, necháme projít varem a zavaříme knedlíčky. Necháme je 30 minut vřít, přidáme zbylou rýži a celé ještě asi 10 minut povaříme. Mezitím vymícháme jogurt se žloutky, trochou mouky a trochou vychladlé polévky. Vše spolu smícháme a ještě pár minut povaříme. Okořeníme a zjemníme máslem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. června 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat