10. června 2013

Bulharská čorba

70 g mletého masa, 70 g sekaného masa, 30 g rýže, svazek petrželky, 25 g másla, 2 vejce, 60 g jogurtu, 50 g mouky, ¾ l vody, 50 g cibule, sůl, pepř

Maso vymícháme s trochou rýže, nadrobno nakrájenou cibuli, trochou nadrobno nasekané zelené petržele, jedním bílkem a podle chuti osolíme a okořeníme mletým černým pepřem. Z masy vyformujeme malé knedlíčky a obalíme v mouce. Do vody dáme cibuli, petržel a sůl, necháme projít varem a zavaříme knedlíčky. Necháme je 30 minut vřít, přidáme zbylou rýži a celé ještě asi 10 minut povaříme. Mezitím vymícháme jogurt se žloutky, trochou mouky a trochou vychladlé polévky. Vše spolu smícháme a ještě pár minut povaříme. Okořeníme a zjemníme máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat