2 lžíce olivového oleje, 85 g plátkové libové slanina nakrájené na proužky, 3 mrkve nakrájené na kolečka, 2 celerové řapíky nakrájené na plátky, cibule nakrájená na kostičky, 2 stroužky prolisovaného česneku, lžička chilli, 0,5 lžičky sušeného oregana, 0,5 lžičky mleté kurkumy, 2 plechovky krájených rajčat, 1,5 hrnku čočky, 2 hrnky nízkotučného bílého jogurtu
Ve velkém rendlíku zahřejte na středním plameni 1 lžičku oleje. Přidejte slaninu, za stálého míchání ji opečte dohněda a poté ji přendejte na talíř.Do rendlíku nalijte zbytek oleje a zahřejte jej. Přidejte mrkev, celer a cibuli a za stálého míchání je opékejte dohněda. K zelenině nasypejte česnek, chilli, oregano a kurkumu. Za stálého míchání směs poduste 2 minuty.Přidejte rajčata, čočku a 6 hrnků vody a vše přiveďte k varu. Stáhněte plamen, rendlík částečně přiklopte a při střední až nízké teplotě polévku duste, dokud čočka nezměkne ( kolem 40 min.).Polévku rozdělte do osmi misek a navrch každé dejte 1/4 hrnku jogurtu a několik kousků slaniny.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. června 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat