400 g černé fazolí, 0,5 hrnku (o objemu 250 ml) olivového oleje, větší cibuli, 2 stroužky česneku, zelenou papriku, 2 lžíce rajčatového protlaku, špetku mletého pepře, lžička koření cumin,lžička soli, větší bobkový list, lžičku octa, 1 PL cukru, lžičku olivového oleje
Den předem si namočíme fazole, kterou zalijeme 10-ti hrnky vody (o objemu 250 ml). Druhý den dáme vařit v téže vodě na mírném ohni asi hodinu, dokud fazole nezměkne. Mezitím si nakrájíme nadrobno cibuli, česnek, papriku a připravíme další suroviny. Na pánvi rozpálíme olivový olej. Vložíme cibuli, česnek, papriku, rajčatový protlak, cumin a bobkový list, sůl a trošku mletého pepře a orestujeme dokud cibule nezměkne. Přidáme k fazolím a vaříme dalších 20 min. Na závěr přidáme 1 lžičku octa, 1 PL cukru a 1 lžičku olivového oleje. Pokračujeme ve vaření při nízké teplotě, pokud nedosáhneme požadovanou hustotu. Servírujeme s bílou rýží, se kterou fazolí promícháme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
12. června 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat