12. června 2013

Fazole s rýží na kubánský způsob

400 g černé fazolí, 0,5 hrnku (o objemu 250 ml) olivového oleje, větší cibuli, 2 stroužky česneku, zelenou papriku, 2 lžíce rajčatového protlaku, špetku mletého pepře, lžička koření cumin,lžička soli, větší bobkový list, lžičku octa, 1 PL cukru, lžičku olivového oleje

Den předem si namočíme fazole, kterou zalijeme 10-ti hrnky vody (o objemu 250 ml). Druhý den dáme vařit v téže vodě na mírném ohni asi hodinu, dokud fazole nezměkne. Mezitím si nakrájíme nadrobno cibuli, česnek, papriku a připravíme další suroviny. Na pánvi rozpálíme olivový olej. Vložíme cibuli, česnek, papriku, rajčatový protlak, cumin a bobkový list, sůl a trošku mletého pepře a orestujeme dokud cibule nezměkne. Přidáme k fazolím a vaříme dalších 20 min. Na závěr přidáme 1 lžičku octa, 1 PL cukru a 1 lžičku olivového oleje. Pokračujeme ve vaření při nízké teplotě, pokud nedosáhneme požadovanou hustotu. Servírujeme s bílou rýží, se kterou fazolí promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat