12. června 2013

Horácká zelňačka

lžička soli, 175 ml vody, 500 g kysaného zelí, 100 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1250 g brambor, 2 cibule, 4 lžíce oleje

Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit zelí. Uvaříme ho doměkka. Když je měkké, zahustíme je moukou rozmíchanou v mléce a za občasného míchání povaříme 5 minut.Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka.Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kousíčky a osmažíme na oleji. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. Do zelné polévky vmícháme lžíci osmažené cibule. Polévku podáváme v hlubokém talíři, doprostřed vložíme brambory a ty posypeme osmaženou cibulí

Žádné komentáře:

Okomentovat