lžička soli, 175 ml vody, 500 g kysaného zelí, 100 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1250 g brambor, 2 cibule, 4 lžíce oleje
Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit zelí. Uvaříme ho doměkka. Když je měkké, zahustíme je moukou rozmíchanou v mléce a za občasného míchání povaříme 5 minut.Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka.Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kousíčky a osmažíme na oleji. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. Do zelné polévky vmícháme lžíci osmažené cibule. Polévku podáváme v hlubokém talíři, doprostřed vložíme brambory a ty posypeme osmaženou cibulí
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
12. června 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat