12. června 2013

Kapustnica s bůčkem

3 kg kysaného zelí,1 kg libového bůčku,0,5 kg vepřové plece, menší uzené koleno,1 kg uzených kostí ,3 klobásy typu čabajka,3 větší cibule ,hrst sušených hub,5  sušených švestek,sůl

Nakrájíme cibuli a necháme podusit na trošce oleje v hrnci (cca 15ti litrovém), ve kterém chceme vařit kapustnici. Vepřové maso a vykostěný bůček nakrájíme na kostky a dáme dusit na cibulku. Mírně osolíme a opepříme. Když je to tak napůl udušené přidáme kysané zelí včetně láku, uzené kosti a kost od bůčku. Přidáme hrst sušených hub a sušené švestky. Navrch položíme klobásku v celku, aby se krásně uvařila. Zalijeme vodou (asi 0,5 litru). Všechno pomalu za občasného míchání vaříme.Do druhého hrnce si dáme do vody uvařit uzené koleno, přidáme nové koření (asi 3-4 ks) a celý pepř (5 ks) a 2-3 bobkové listy. Když je koleno uvařené vybereme z vody na talíř, obereme maso, nakrájíme a dáme do hrnce se zelím. Vývar z kolena přilijeme dle potřeby do hrnce k zelí. Uzené a vepřové kosti po uvaření rovněž obereme. Obrané maso i uvařenou klobásu nakrájíme a vrátíme zpět do hrnce k zelí.

Žádné komentáře:

Okomentovat