12. června 2013

Kuřecí vývar se špekovými knedlíčky

200 g kuřecího masa, 80 g umletých vepřových škvarků, lžička vejce, lžička solamylu, 3 lžíce strouhanky, 2 mrkve, cibule, svazek petrželky, sůl, pepř, lžička vegety

Kuřecí maso očistíme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka společně s kolečky mrkve a kousky cibule.Maso vyndáme, obereme od kosti a nakrájíme na kousky. V míse je smícháme s umletými škvarky, vejcem, strouhankou a solamylem a nasekanou petrželkou.Směs osolíme a vytvarujeme knedlíčky. Škvarkové knedlíčky vrátíme do vroucího vývaru a uvaříme doměkka. Hotové knedlíčky plavou. Polévku dochutíme vegetou.

Žádné komentáře:

Okomentovat