2 lžíce olivového oleje, 2 mrkve nakrájené na kolečka, 2 celerové řapíky nakrájené na plátky, cibule nakrájená na kostičky, 2 cukety podélně rozpůlené a nakrájené na plátky, posekaná červená paprika, 4 hrnky zeleninového bujonu, 2 plechovky krajených rajčat s italskými bylinkami, 2 hrnky celozrnných těstovin rotelle, conchiglie nebo penne, 500 g čerstvých nebo mražených bobů, 1/4 hrnku strouhaného parmazánu
V hrnci zahřejte olej nad střením plamenem. Přidejte mrkev, celer a cibuli. Za stálého míchání je opékejte, dokud cibule nezesklovatí. Přidejte cukety a červenou papriku a opět za stálého míchání opékejte do zhnědnutí.Do hrnce přidejte bujon, rajčata a 2 hrnky vody a vše přivede k varu. Poté do polévky vsypejte těstoviny, stáhněte plamen a těstoviny vařte na mírném ohni, dokud nebudou al dente.Nakonec do polévky vmíchejte boby a nechte je důkladně prohřát. Chcete-li, každou porci posypejte parmazánem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. června 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat