12. června 2013

Polévka s hráškem, houbami a eidamem

50 g eidamu, cibule, 3/4 l vývaru, konzerva steril. žampiónů, hrst sušených hub, 2 rohlíky, konzerva steril. hrášku, sůl, pepř, petrželka, máslo, olej

Cibuli nakrájíme na kostičky. Hrášek a žampióny necháme okapat. Sýr nastrouháme najemno. Sušené houby namočíme.Rohlíky nakrájíme opečeme na másle do růžova. Na oleji zpěníme nakrájemnou cibulku. Vmícháme hrášek, žampióny a namočené houby i s nálevem. Vše zalijeme vývarem a necháme 15 minut povařit. Osolíme a opepříme. Na talíře rozdělíme nastrouhaný eidam, přelijeme horkou polévkou a přizdobíme usekanou petrželkou. Podáváme s opečeným rohlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat