2 dl smetany na vaření, 6 dl vody, 400 g lišek, 4 lžíce pažitky, 3 lžíce cibule, bujón, lžíce oleje, 0,5 kg brambor, sůl, pepř, drcený kmín
Brambory nakrájíme na menší kostky. Houby lišky nakrájíme na kousky. Malé houbičky necháme vcelku. Cibuli nakrájíme na kostičky. Pažitku usekáme najemno. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme pokrájené lišky, přisolíme, opepříme a dochutíme drceným kmínem. Osmahneme a podlijeme vodou. Dusíme nejméně 20 minut. Brambory zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme kostku slepičího bujonu a ještě několik minut povaříme. Potom kastrol odstavíme, necháme mírně zchladit a brambory s vývarem rozmixujeme. Vmícháme podušené houby, zalijeme smetanou, přidáme usekanou pažitku a opět vše necháme jen krátce přejít varem. Přisolíme a okyselíme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
12. června 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat