12. června 2013

Polévka s liškami

2 dl smetany na vaření, 6 dl vody, 400 g lišek, 4 lžíce pažitky, 3 lžíce cibule, bujón, lžíce oleje, 0,5 kg brambor, sůl, pepř, drcený kmín

Brambory nakrájíme na menší kostky. Houby lišky nakrájíme na kousky. Malé houbičky necháme vcelku. Cibuli nakrájíme na kostičky. Pažitku usekáme najemno. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme pokrájené lišky, přisolíme, opepříme a dochutíme drceným kmínem. Osmahneme a podlijeme vodou. Dusíme nejméně 20 minut. Brambory zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme kostku slepičího bujonu a ještě několik minut povaříme. Potom kastrol odstavíme, necháme mírně zchladit a brambory s vývarem rozmixujeme. Vmícháme podušené houby, zalijeme smetanou, přidáme usekanou pažitku a opět vše necháme jen krátce přejít varem. Přisolíme a okyselíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat