10. června 2013

Polévka z kukuřice a mořských ryb

cibule, 30 g másla, 2 stroužky česneku, 500 g sladké mražené kukuřice, 125 g cukety, větší brambor, chilli paprička, 250 ml rajčatové šťávy, 1,25 l vývaru, bobkový list, ¼ lžičky sušeného tymiánu, 250 g rybího filé,citrón

Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, utřený česnek a několik minut je opékáme, až změknou. Přidáme kukuřici, oloupanou a na velké kousky nakrájenou dýni, na velké kousky nakrájený brambor, semen zbavenou a najemno nakrájenou chilli papričku a za občasného míchání dusíme asi 5 minut. Přilijeme vývar, přidáme rajskou šťávu, bobkový list, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Za občasného míchání zvolna asi 15 minut vaříme, až dýně a brambor změknou. Přidáme rybí maso nakrájené na velké kousky a jen krátce prohřejeme. Odstraníme bobkový list a zdobíme výsečí citrónu.

Žádné komentáře:

Okomentovat