800 g brambor, 4 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce rozdrobené žemle, stroužek česneku, 3 lžíce oleje, olej, sůl, pepř
Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostičky, přelijeme 2 litry osolené vody, uvedeme do varu a vaříme 10 minut. Poté přidáme oloupaný rozdrcený česnek a rajčatový protlak rozředený v troše vývaru z brambor. Opepříme, zmírníme plamen a přikryté vaříme dalších 50 minut. Potom polévku rozmixujeme nebo prolisujeme. Rozdrobenou žemli dáme do pánve s rozpáleným olejem a opékáme dozlatova asi 2 minuty. Polévku posypeme opečenou drobenkou a ihned podáváme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. června 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat