3 kuřecí stehýnka, 2 mrkve, 2 petržele, čtvrtka celeru, cibule, vejce, 250 g hrubé mouky, lžíce podravky, petrželová nať, podle chuti brambory
Do hrnce dáme asi 1,5 litru vody. Přidáme kuřecí stehýnka, oloupané mrkve, petržele a celer, oloupanou cibuli, na kostičky nakrájené brambory a vše uvedeme do varu. Vaříme cca 30 minut, až je kuřecí maso měkké a jde od kosti. Pak polévku odstavíme, vyndáme zeleninu a maso. Maso vykostíme, nakrájíme na kostičky, stejně jako zeleninu a vrátíme zpět do hrnce. Mezitím si připravíme nudle: Mouku si dáme do mističky, uděláme důlek a do důlku vajíčko a půl skořápky vody. Propracujeme těsto tak, aby se nelepilo. Buď si vyválíme nudle, nebo natrháme těsto na drobné kousky a přidáváme postupně do vroucí polévky. Vaříme asi ještě 5-6 minut. Přidáme jednu lžíci Podravky, dochutíme polévkovým kořením (Maggi) a přidáme nakrájenou nať. Tímto vznikne 4-5 porcí výborné kuřecí polévky. Podle chuti dosolíme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
12. června 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat