10. června 2013

Žampionová polévka s drůbky

10 žampionů,drůbky a odřezky drůbežího masa, 5 hrnků vody,0,5 hrnku sladké smetany, pórek, lžíce másla, lžíce hladké mouky, chuti: sůl a pepř

Do mírně osolené studené vody vložíme drůbky a odřezky drůbežího masa a vaříme asi 1 hodinu. Vývar přecedíme a uvařené maso nakrájíme na malé kousky. Pórek a žampiony očistíme, nakrájíme na malé dílky a na másle podusíme, zaprášíme moukou a necháme zpěnit. Poté zalijeme vývarem, dobře rozmícháme a vaříme asi 20 min. Do polévky přidáme smetanu, necháme přejít varem, odstevíme a po částečném zchladnutí rozmixujeme. Přidáme 2 syrové žampiony nakrájené na tenké plátky a necháme přejít varem.

Žádné komentáře:

Okomentovat