2 žloutky, bujón, 1 l vody, 2 lžíce másla, 40 g ovesných vloček, 200 g mražené zeleniny, 3 dl mléka, petrželka, sůl
Vločky propereme pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě do měkka. Potom vločky rozmixujeme. Zeleninu podusíme na másle. V mléce rozšleháme žloutky. Vývar s vločkami přivedeme k varu, vložíme kostku zeleninového bujonu, podušenou zeleninu a vlijeme mléko se žloutky a povaříme ještě 5 minut. Zdobíme zelenou petrželkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
12. června 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat