450 g brambor, 200 g balkánského sýra, 2 lžíce másla, špetka pepře, malá plechovka sterilizovaného hrášku, lžíce nasekané petrželové nati, 1 l vody, špetka soli
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Potom je vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Plamen zmírníme a brambory zvolna vaříme. Když jsou brambory poloměkké, přidáme strouhaný balkánský sýr a necháme ho v polévce rozpustit. Před koncem vaření zjemníme polévku máslem, přidáme sterilovaný hrášek a okořeníme pepřem. Solit většinou nemusíme.Na talíři zdobíme jemně nasekanou petrželkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
8. července 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat