8. července 2013

Fazolová vydatná polévka

200 g červených fazolí, namočených přes noc, 100 g anglické slaniny, 2 paprikové klobásy,  lžíce olivového oleje,  kelímek zakysané smetany,  cibule, 2 velké stroužky česneku,  bobkový list,  lžička sladké mleté papriky, saturejka, petrželka, sůl a pepř dle chuti, sáček Maggi Fazolové polévky

Nakrájenou slaninu a klobásu opečeme dozlatova na olivovém oleji, přidáme předem namočené, scezené fazole, cibuli, česnek, bobkový list, papriku, saturejku a petrželku. Zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni asi 3/4 hod. Ke konci vaření přidáme obsah sáčku Maggi Fazolová polévka. Podávanou polévku ozdobíme zakysanou smetanou a nasekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat