8. července 2013

Nudlová polévka s kuřecím masem

2 kuřecí řízky,  mrkev,  tenký pórek, 0,5 svazku petrželky, 1,5 l slepičího vývaru (z kostky), 2 lžíce citronové šťávy, na špičku nože strouhané citronové kůry (chem. neošetř.), na špičku nože šafránu, 250 g širokých nudlí, sůl, pepř

Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky silné asi 1,5 cm. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Petrželku omyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Do velkého hrnce nalijeme slepičí vývar, přidáme citronovou šťávu a kůru, šafrán a uvedeme do varu. Vložíme nudle a uvaříme podle návodu. Asi 5-8 minut před koncem varu přidáme nakrájené kuřecí maso, mrkev, pórek a nakonec vmícháme petrželku. Polévku podle chuti osolíme, opepříme, poté ji přelijeme do polévkové mísy a okamžitě podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat