8. července 2013

Originální drožďova polévka

2 kostky čerstvého droždí (po 42 g), cibulka krájená na drobno, máslo, hrst namočených sušených hub, 2 lžíce hladké mouky, kostka Masoxu, 2 stroužky česneku, 1/4 lžičky kmínu, majoránka, 2 vejce, pepř, sůl, zelená petrželka nebo pažitka

Na másle zesklovatíme cibulku, přidáme rozdrobené droždí a mícháme, napřed se droždí rozpustí, posléze zhoustne a odděluje od tuku, ještě chvíli pražíme až začne vonět. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a vytvoříme světlou jíšku. Přilijeme sušené houby i s vodou, ve které byly namočeny. Vložíme Masox, kmín a doplňíme studenou vodou do litru a půl. Řádně rozmícháme. Povaříme. Za stálého míchání vyfoukneme do polévky obě vejce.Okořeníme prolisovaným česnekem, majoránkou, pepřem, solí. Přidáme petrželku a kus másla.

Žádné komentáře:

Okomentovat