400 g drobné bílé fazole, cibule, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, sůl, olej, 2 lžíce hladké mouky, lžíce cukru, 2 dcl sladké smetany, ocet
halušky: 200 g hladké mouky, vejce, voda podle potřeby
Nabobtnalou fazole uvaříme doměkka s bobkovým listem. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mouku a uděláme bledou jíšku. Přecedíme do uvařené fazole a při mírné teplotě vaříme15 min. Osolíme, ocukrujeme, zahustíme smetanou a dochutíme octem. Z mouky, vejce a vody připravíme haluškové těsto a halušky zavaříme do vařící fazolí.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
12. listopadu 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat