200 g bílých fazolí, 150 g mrkve, 100 g petržele, 3 brambory, 4 stroužky česneku, bobkový list, 15 ks sušených hub, 200 ml smetany na vaření, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, kostka zeleninového bujónu, sůl, vegeta, ocet
Den předem namočené fazole zalijte 1,5 l vody, přidejte na kostky pokrájenou zeleninu, bobkový list a dejte vařit. Přidejte prsty rozmačkanou bujónovou kostku a prolisovaný česnek. Asi po 30 min. přidejte sušené houby. Když je fazole měkká, polévku osolte, přilijte smetanu rozmíchanou s hladkou moukou a nechte přejít varem. Potom do polévky vlijte vejce, jemně promíchejte a ještě 2-3 min. povařte. Na závěr dochuťte octem a vegetou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
12. listopadu 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat