12. listopadu 2013

Španělská fazolová polévka

100 g bílých fazolí, 0,5 nahrubo nastrouhané cibule, 2 stroužky na plátky nakrájeného česneku, na kostky nakrájenou červenou papriku, 3 lžíce olivového oleje, 0.5 kostky zeleninového bujónu, 2 lžíce posekané majoránky,  lžíci petrželky, plátek bílého chleba,  lžíci másla

Fazole nechte přes noc namočený ve vodě, vodu slijte a dejte čerstvou. Přidejte cibuli, česnek, papriku a olej. Nechte povařit, dokud není fazole měkká. Polévku propasírujte a udělejte z ní pyré. Kostku bujónu Rozpustit ve vodě, smíchejte s fazolemi, přidejte bylinky a nechte ještě 30 min. povařit, dochutíme. Plátky chleba nakrájejte na kostičky, osmahneme na másle a podávejte k polévce.

Žádné komentáře:

Okomentovat